Hvor viktig er boligstyling før salg?

Enkle stylinggrep kan gjøre boligen mer innbydende og lettere å selge. Nå tilbyr Sørmegleren Mandal stylinghjelp ved salg av bolig, og dette er inkludert i tilretteleggingen.

Stylist Kristin Heddeland fra oneHome Boligstyling klargjør en tom bolig for fotografering og visning. Enkle grep som levende lys, blomster, bilder og puter gir boligen et hjemmepreg.

Stylist Kristin Heddeland klargjør en tom bolig. Enkle grep som levende lys, blomster, bilder og puter gir boligen et hjemmepreg.
 

Alle som skal selge via oss, får en time med stylistene Kristin Heddeland og Egil Johanssen fra oneHome boligstyling. Timen innebærer at man som boligselger går gjennom boligen sammen med stylist, ser på hva som kan gjøres, og får tips og råd fra folk med kompetanse på området. Det er ofte de enkle grep som kan løfte hele salgsobjektet, sier Kai Andrè Osestad hos Sørmegleren i Mandal. 

Samarbeider videre med stylisten

I forlengelsen kan man selv gjøre avtaler med stylisten hvis det er ønsker eller behov for mer omfattende innsats. Vi vet at mange faktisk fortsetter samtalene når de flytter til sin nye bolig, og får hjelp til å innrede den både med hensyn til fargevalg og møblering. 

Tilbake til salgsprosessen ser vi at gode bilder er avgjørende for å fange oppmerksomhet, og vi ser ofte forskjell på boliger som har fått råd fra Egil og Kristin, og de som ikke har. I tillegg er det god støtte for kundene i forberedelsene frem til markedsføring av boligen, forteller Osestad, og understreker at en time med boligstylist er et tilbud som er inkludert når man selger bolig via Sørmegleren i Mandal. 

Fornøyde boligselgere

Boligstyling kan spille en stor rolle for resultatet av salgsprosessen. Alle våre kunder får altså tilbudet, og de fleste benytter seg av det. Tilbakemeldingene vi får er at kundene setter pris på gjennomgangen, og reagerer ofte med lettelse på hjelpen de får med å få boligen til å fremstå på sitt beste.

Det er alltid godt å snakke med andre om det som skal gjøres og hvilke grep som kan tas uten at det nødvendigvis koster mye eller tar lang tid. Og dersom mer omfattende grep kan lønne seg, får de råd om dette også. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Egil og Kristin, og får samme tilbakemelding fra kundene, sier eiendomsmegleren.  

Før og etter boligstyling

Før styling av soverom
Før: Et tomt soverom med en tom seng virker lite innbydende. 

Etter styling av soverom
Etter: Med fint sengetøy, farger, lys og pynt løfter man salgsobjektet.

 

Før styling av kjøkken
Før: Et tomt kjøkken gir ingen romfølelse eller en følelse av hjem.

Etter styling av kjøkken
Etter: Med møbler på plass, kan man se muligheter både med innredning og styling.

 

Bilder er viktigst på finn

De fleste har en viss formening om hva som er nødvendig å gjøre før fotografering og visning, men det er lett å se seg blind på sitt eget hjem. Da er det er godt å kunne lene seg på utenforstående som vet hva de snakker om.

– Jeg vil si boligstyling bare blir mer relevant, og etter endringen i finnannonsene i høst, er bildene det beste virkemiddelet for å skille seg ut i mengden, avslutter Kai Andrè Osestad i Sørmegleren Mandal.

Eiendomsmeglerne i Mandal tilbyr alle som skal selge bolig gratis veiledning med boligstylist

Kai Andrè Ostestad og Stein J. Nørgaard i Sørmegleren Mandal gir alle som skal selge bolig tilbud om stylinghjelp til salgsobjektet.

 

10 tips fra boligstylisten

Det er hyggelig å vise boligen fra dens beste side, og vise frem de muligheter og kvaliteter som er. Derfor er det viktig å rydde og style boligen før salg og fotografering, sier stylistene Kristin Heddeland og Egil Johanssen fra oneHome boligstyling. Her er deres tips til enkle grep for å freshe opp gamle og nye salgobjekter:

  • Sett igang med ryddingen!
  • Ta bort personlige bilder og fotografier, og rot som løse ledninger, PC, aviser og magasiner.
  • Fjern skittentøykurv og toalettbørster. 
  • Få besøk av en boligstylist og hør på rådene fra megler.
  • Inviter en god venninne eller venn på besøk for en kritisk gjennomgang i boligen. 
  • Legg på nytt, rent sengetøy og sengeteppe.
  • Rene håndklær som er pent brettet, duftpinner eller duftlys gir en renhetsfølelse og virker innbydende.
  • Vask vinduer og speil.
  • Luft før visning.
  • Sterke og dominerende farger anbefaler vi å male over i en en lys, tidløs farge.

Artikkelen er første gang publisert i papiravisen Lindesnes Avis 13.03.2019. 

 

Vi vil gjerne vise deg