De trenger påfyll av fjellhytter

Men fortsatt er det godbiter på Ljosland, Brokke, Bortelid og Gautefall. Hytteinteresserte gjør lurt i å se på Sørmeglerens tilbud i påskeferien!

Det sier Camilla Steberg Rimestad, Gro Lillian Netland Hulløen og Kjetil Lossius, alle eiendomsmeglere MNEF, med ansvar for hyttesalg på henholdsvis Bortelid, Brokke og Ljosland.

– De siste tre årene har det vært god etterspørsel etter hytter på fjellet, sier Hulløen, – samtidig som prisnivået er stabilt og fornuftig.

– Hyttene i Åseral og Brokke ligger dessuten ikke langt fra kystbyene. Gautefall, som også er et viktig område for oss i Sørmegleren, er tilsvarende nærme Grenland og byene i Aust-Agder, tilføyer Rimestad. – Og er du ute etter komfort, er hyttefeltene i dag lagt til rette for det. Strøm, vann og avløp er en selvfølge, og butikken er ikke langt unna.

 

Gro Lillian Netland Hulløen, Kjetil Lossius og Camilla Stenberg Rimestad
Camilla Steberg Rimestad, Gro Lillian Netland Hulløen og Kjetil Lossius klare til å ta imot hytteinteresserte på fjellet.

 

Høy standard
Noen sverger fortsatt til enklere utgaver med brønn og utedo. – Slike hytter har holdt samme pris i flere år. Du kan gjøre et kupp ved å gå for de gode, gamle hyttene. Men interessen er dalende, for å si det forsiktig. Folk vil ha varmekabler, dusj og god plass, sier Lossius.
Hulløen nyanserer dette med størrelse. – Mange er fornøyd med mindre hytter. Er bekvemmelighetene bra nok, kan et lite kjøkken, ei nøktern stue og to–tre soverom være mer enn godt nok, sier hun.

Alle tre understreker at hyttefeltene egner seg for helårsbruk. –Løypene har god fremkommelighet både vinterstid og i sommerhalvåret, påpeker Rimestad. – Utbyggere og kommunene har fått øynene opp for hva kundene etterspør, og blitt flinkere til å planlegge deretter.

 

Mangelvare
Slik markedet er nå, skulle Sørmegleren gjerne se flere hytter lagt ut for salg. – Vi ønsker å etterkomme behovet. sier Lossius. Det er moro at hytter og tomter går unna, men vi liker oss best når kjøperne har flere alternativer. Selv har jeg bare to hytter igjen.

De to andre har også få hytter på lager, men understreker at de er av god kvalitet. – Det gjelder stort sett alle hytter av nyere dato, sier Hulløen. – I prisklassen mellom 2,5 og tre millioner skaffer du deg fritidseiendom av høy standard.

Noe prisjump venter meglerne seg ikke. – Interessen er stor, og hyttene blir sjelden liggende altfor lenge, sier Rimestad. – Men folk er nøye med å få kvalitet for pengene. Det mener vi er en fin holdning å ta med seg på visning!

 

Artikkel for Endelig sørdag – Hyttemarked i fjellet publisert 24.03.2018.