Tips til deg som skal kjøpe bolig!

Hva er riktig boligkjøp

i dag

og for morgendagen?

Mange flotte boliger legges ut for salg i sommerhalvåret. Sjeldent har utvalget vært bedre enn i år, men hold hodet kaldt før du velger med hjertet!

 

Dette er anbefalingen fra Tone Solheim Grøsle. Hun er assisterende direktør i Sørmegleren og burde vite hva hun snakker om. – Det første du bør ha orden på, er finansiering. Bud med forbehold om å skaffe lån i etterkant, er ikke noe vi anbefaler. Om du har en god bankforbindelse, eller ber megleren skaffe deg en, så hjelper de deg til å finne ut hvor langt du kan strekke deg, sier hun.

 

Beliggenhet
– Ikke glem beliggenheten, sier Solheim Grøsle. – Den er ikke bestandig alfa og omega, men absolutt noe å tenke gjennom. Både med tanke på servicetilbud, hvor du jobber og hva slags fremtidsplaner du har. I tillegg vil verdiøkningen på boligen henge sammen med beliggenheten. Her kan det f.eks. være planer for området som gjør at du får en ekstra verdiøkning på sikt.

–Tidsperspektivet er lurt å ha med seg. Hvor er du i livet? Hvis du tror at du kommer til å selge igjen etter få år, så velg noe som virker lett-solgt. Trenger du ekstra inntekt en periode, er boliger med utleiedel et utmerket alternativ.

 


Det våres og  mange boliger legges ut for salg. Tone Solheim Grøsle i Sørmegleren anbefaler en balanse mellom fornuft og følelser i budrunden.

 

Still spørsmål
– Studer prospekt og tilstandsrapport grundig, kikk etter feil og mangler, er hennes anbefaling. – Spør megleren om alt du lurer på, og spør om igjen hvis du ikke får med deg alt. Ingen spørsmål er dumme, jobben vår er å sørge for at du får det du er forespeilt!

  • Sjekkliste
  • – Finansiering: Hvor mye kan jeg låne? Ha det klart før budrunde
  • – Beliggenhet: Betyr mye for livskvalitet og verdiøkning
    – Livsfase: Hva er riktig boligkjøp i dag og for morgendagen?
  • – Spør: Ikke vær redd for å spørre, vi er her for deg!

 

 

Artikkel for Endelig sørdag – Tips til deg som skal kjøpe bolig publisert 31.05.2018.Del på Facebook
Selge bolig?

Avtal verdivurdering


Sørmegleren er landsdelens ledende eiendomsmegler med 16 avdelinger i Agder-fylkene og Telemark.
Velg avdeling, eller søk etter en av våre dyktige meglere i feltet under