Stor interesse for hytter i fjellheimen

Har du en hytte på fjellet som du planlegger å selge? Sørmeglerens hyttemeglere har ett klart råd: Begynn forberedelsene allerede nå, den beste tiden for hyttesalg er i ukene før høstferien starter.

Lokal ekspertise

Setesdal, Hovden, Ljosland, Bortelid, Brokke og Gautefall er noen av hytteområdene der det for tiden er svært stor etterspørsel etter salgsobjekter. Selv på våren og forsommeren som normalt er en ganske stille periode for hytter på fjellet, har det mange steder vært stor pågang og gode priser. Selgere i disse områdene kan benytte seg av ekspertisen til våre lokale eiendomsmeglere. De vet hva kjøperne er ute etter, og kan hjelpe deg med tips rundt hyttesalg.

 

Mange interessenter

– Vi forventer derfor at høsten og vinteren blir svært travel, sier Jan Terje Halvorsen, som betjener flere hytteområder på strekningen Evje–Hovden. Våren og sommeren 2020 har vært den mest hektiske i hans 20 år som megler.

– Det er stadig flere som ønsker en hytte på fjellet og i innlandet, noe som gjør at mange hytter blir solgt fort og til gode priser. Jeg vil derfor oppfordre til å begynne salgsprosessen så tidlig som mulig. Mange ønsker seg en hytte som de kan begynne å bruke med en gang, gjerne i god tid før høstferien starter. Et annet viktig poeng er at jeg og de andre hyttemeglerne allerede har mange interessenter «på blokka». For den som har noe å selge betyr det at flere er villige til å være med på budrunde, noe som i sin tur kan gi en bedre pris for hytta, påpeker Jan Terje Halvorsen.

  

Les også: Den viktige overtagelsen

 

Ønsker innflyttingsklare hytter

Kollegaene Camilla Stenberg Rimestad og Geir Flaa Johansen er enige. De spesialiserer seg begge på Bortelid, som har stabile snøforhold, et stort antall langrennsløyper og kort kjøreavstand fra Kristiansand og Mandal som sine fremste fortrinn. I likhet med Gro Lillian Netland Hulløen som formidler hytter på Brokke, skulle de gjerne hatt enda flere hytter til salgs for å møte etterspørselen i markedet.

De tre meglerne viser til at mange ønsker et sted de kan flytte rett inn i, som har god komfort og som kan brukes hele året.

 

Aktiv fritid

Den voksende interessen for innlandshytter skyldes flere forhold. Koronaepidemien har gjort det mer fristende å feriere innenlands, og det samme gjelder den lave kronekursen som fører til dyrere utenlandsreiser. 

– Et annet viktig moment er at toppturer, fjellvandring og en mer aktiv livsstil er i vinden som aldri før. Med en hytte på fjellet får man tilgang til natur og friluftsliv hele året, noe som frister stadig flere, sier Ørjan Mathisen, som sammen med sin meglerkollega Terje Marcussen betjener det naturskjønne og svært snøsikre utfartsområdet Gautefall.

– For de som har en hytte å selge på fjellet, anbefaler jeg sterk å komme tidlig i gang med salget. Prisene er gode og vi har stadig folk som kontakter oss og spør om det er noe ledig på markedet. Det er med andre ord selgers marked på fjellet, og de som er tidlig ute kan gjøre en innbringende eiendomshandel, avslutter Ørjan Mathisen.

 

Les også: Tryggere bolighandel med ny lov 

 

Artikkelen er første gang publisert i Fædrelandsvennen papiravis 22.08.2020. 

Les også..