Sørmegleren: Solgt igjen!

At Sørmegleren er populær i NRK-serien Solgt, er det ingen tvil om. Mandag 16. okt. skal to sørmeglere for sjuende gang gjette boligpriser i et fullstendig ukjent marked.

Luksus på Mallorca

Denne gangen går turen til Mallorca, og sørmeglerne Helga Sverdrup Hvass og Dajmi Birkedal, fra avdelingene i Arendal og Grimstad, får virkelig brynt seg.

- Jeg kan røpe såpass at Helga og Dajmi får tøffe utfordringer. De skal blant annet gjette prisen på det dyreste huset vi noen gang har hatt med i Solgt sin historie, sier programleder Frode Søreide i NRK.

 


Meglerne fra Sørmegleren og Nordvik & Partners får brynt seg i programmet Solgt som sendes på NRK1 mandag 16. oktober kl. 19.45.

 

Den populære programserien er inne i sin åttende sesong, og det er tredje gang Sørmegleren er valgt til å bli med på den årlige utenlandsturen.

 

Underholdning og læring

På spørsmål om hvilke kvaliteter meglerne bør ha for å bli plukket ut til programmet, sier Søreide følgende:

- Vi ser alltid etter folk som tør å by på seg selv og kan lage god stemning. Programmet skal være underholdene, men vi har også et sterkt ønske om at meglerne byr på kunnskapen de har, og at seeren kan lære noe av programmet. Å kjøpe bolig er ofte den største investeringen man gjør i livet, og det er flott om meglerne kan komme med noen gode råd til dem som skal inn i prosessen, forteller programlederen.

 

Dyktige damer

Både Helga Sverdrup Hvass og Dajmi Birkedal er erfarne og kjente meglerprofiler, samt avdelingsledere i henholdsvis Arendal og Grimstad.

- Dette er to damer som er fulle av energi og sprer mye livsglede. Samtidig byr de på betydelig kunnskap og innsikt etter mange år i meglerbransjen, sier Frode Søreide og legger til: - De har begge deltatt en gang tidligere i Solgt, og den gang slo det meg at sammen så kommer dette til å bli krutt. Og det hadde jeg faktisk helt rett i!

 

Strengt opplegg

At meglerne ikke skal få mulighet til å gjøre research i forkant, tar NRK på stort alvor. Både mobiltelefoner og datamaskiner samles inn før deltakerne får greie på hvor de skal.
- Alt holdes veldig hemmelig, og når du sammen med filmteamet kjøres til en bolig, vet du ikke engang hvilken by eller hva slags område den ligger i. Det er selvfølgelig mulig å prøve å få noe ut av skiltene langs veien, men når man ikke er lokalkjent, og spesielt i utlandet, har dette minimal informasjonsverdi, forklarer Helga Sverdrup Hvass. Kollega Birkedal supplerer:

- Og når vi ankommer boligene, er det rett på filming. Vi får ikke lov til å kikke oss rundt eller diskutere prissettingen oss i mellom uten at kameraet ruller. Den eneste informasjonen vi får er boligens og eventuelt tomtens størrelse, samt byggeår.

Helga og Dajmi er hjertens enige i at det både er utrolig gøy og ufattelig vanskelig å delta på Solgt, og Frode Søreide oppfordrer alle til å få med seg programmet deres mandag 16. oktober kl. 19.45 på NRK1.

 


F.v. Meglerne Morten Styremoe Hannestad og Stian Moksnes Baklie fra Nordvik & Partners i Oslo, NRK-programleder Frode Søreide i midten, og Helga Sverdrup Hvass samt Dajmi Birkedal fra Sørmegleren på høyre flanke.

 

 

Klikk her for å se episoden.

Publisert 14.10.2017.

Les også..