Sørmegleren inntar Setesdal

Endelig er Sørmegleren til stede for alle som vil ha hus eller hytte i det vakre og mangfoldige dalføret.

Jan Terje Halvorsen har vendt hjem, og Setesdal har fått ordentlig sørmeglerkontor på Evje. I januar var Halvorsen på plass i samme bygg som Sparebanken Sør. Nå skal han betjene hele dalen, både boligmarked og fritidsmarked.

– Dette er på mange måter en drøm som gikk i oppfyllelse, sier kontorets ferske avdelingsleder. Han har vokst opp på Evje, og har kommet tilbake med kone og to barn etter flere år i Oslo og i Risør.

Sørmegler Jan Terje Halvorsen åpner eiendomsmeglerkontor på Evje

Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen har vært i bransjen i mange år, og har nylig flyttet hjem til Evje. 

Småbruk, ski og jakt

– Vi har fått oss småbruk på åtte mål og litt skog til vedhogginga. Her skal vi ha grønnsaker og kanskje noen høns etter hvert. Og kanskje ei bikkje til, sier han. Fra før av har han en utmerket, ni år gammel fuglehund, en Kleiner Münsterlander.

– Jakt og ski, det brenner jeg for. Også jentene mine, inkludert de på halvannet og fem, har sans for skiturer. Uansett er det ikke tvil om at Evje og hele dalen er et flott sted å leve og vokse opp i.

Halvorsen bor bare en kilometer unna kontoret i Evje sentrum. Han har selvfølgelig også hytte, et kvarters kjøretur unna. – Jeg kan selvfølgelig jogge til hytta, men det blir mest til at vi tar bilen, sier han.

Hva han jakter på? – Det blir fugl, da, svarer mannen. – Og elg og hjort. Også reinsdyr, fra en støyl jeg har tilgang til. På spørsmål om det blir tid til jobben svarer han et kontant ja, og tilføyer at Setesdals friske og omfangsrike marked vil kreve full oppmerksomhet hele tiden.

Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen åpner kontor på Evje, Setesdal

 Jan Terje Halvorsen gleder seg til å ta hele Setesdal i bruk som meglerkontor.

Verdens vakreste meglerkontor

– Nedslagsfeltet mitt er mellom Evje og Hovden. Det betyr at jeg må være mye på reisefot. Men dermed tilbringer jeg mye tid i verdens beste kontor, nemlig på fjellet og blant naturperlene i flere hundre meters høyde, sier Halvorsen.

Markedet han betjener, karakteriserer han som godt. – Det er mye aktivitet oppover dalen. Kulturliv, turisme og opplevelsestilbudene utvides stadig, og vi har en robust handels- og tjenestesektor. I tettstedene er boligmarkedet sunt, og det er fint nivå på omsetningen av fritidseiendommer.

I likhet med konkurrentene merker Halvorsen trenden mot stadig mer komfort i hyttene. – Samtidig er det mange som har sans for de gode, gamle syttitalshyttene, de som gjerne ligger et stykke fra allfarvei og naboer. Det er nok en smule romantikk ute og går her, på samme måte som i etterspørselen etter småbruk rundt forbi.

Han tenker seg litt om. – Kanskje ikke så rart, forresten. Det gode liv har neppe bedre vilkår enn i Setesdal!

 

Publisert 01.02.2019. 

Mer fra boligstoff og nyheter!