Selge til høsten? Planlegg nå!

Boliger selges jevnt og trutt hele året. Men salgsforberedelsene kan du godt ta i sommermånedene!

– Boligen skal vise seg frem fra sin beste side, sier eiendomsmegler Pål Birkeland. – Det betyr slett ikke «å pynte brura» og skjule mangler. Men alle hus og leiligheter har sin sjarme og sine gode egenskaper. Det er disse du skal få frem, sammen med tilstandsrapport, egenerklæring og alt annet som hører med.

Birkeland vet hva han snakker om. Han er Sørmeglerens mestselgende megler, faktisk en av Norges mestselgende, og har ry som svært grundig og engasjert fagmann. Han er opptatt av at boligselgere gir seg tilstrekkelig tid til prosessen før salget.


Spør megler

– Selv om du ikke har vurdert å selge boligen før utpå høsten eller enda senere, vil jeg si det er lurt å kontakte megler tidlig. Vi gir råd om alt fra prisnivå og gunstig salgstidspunkt til tips om hvordan husværet best tar seg ut på bilder og under visning, sier Birkeland.

Birkeland vil uansett anbefale at bilder blir tatt mens vegetasjonen er grønn og fin. En god bolig bør ytes rettferdighet i salgsprospektet, mener megleren, og det gjør den best når omgivelsene er sommerlige og eiendommen ikke ligger under et dekke av snø.

 

Hvis du vurderer å selge bolig senere i år, er det lurt å starte planleggingen nå i sommer, foreslår eiendomsmegler Pål Birkeland

Send Pål en melding

 

Fiks feilene

Megleren har flere råd: Få unna forsømte småting i boligen. Mal listene du aldri fikk gjort noe med, bytt ut det slitte gulvteppet, og vask kledning og gjerder. Det samme gjelder rydding. Få unna rotet på loftet eller i boden.

– Og gjør noe med maling som flasser. Det hører med til normalt vedlikehold. Men ser kjøperen skitt og avskallet maling, vekkes mistanken om alvorlige feil, sier Birkeland. – Ordner du sånne ting, hjelper det på salget og du får det triveligere de månedene du fortsatt har boligen.

Store løft, som nytt kjøkken eller bad, er noe Birkeland fraråder: – Det gir normalt ingen ekstra gevinst ved salg. Legg heller prisen noe lavere enn du hadde tenkt, og dropp unødige kostnader til rehabilitering. Nye eiere ønsker ofte å bytte til sin egen stil likevel.

Og hva med hage og planter? – Gjør det pent, klipp gresset og luk i bedene. Krattet du har latt flyte utover kan du også fjerne. En krukke med blomster foran inngangen eller på verandaen gjør seg også. Det er ingen hemmelighet at de fleste interessentene gjerne tar en liten tur rundt boligen før de bestemmer seg for å gå på visning!

 

Les også..