Selg boligen i sommer

Boligmarkedet på Sørlandet går så det suser. Hittil i år har det økt nesten 15% i Agder og 20% i Grenland.

Pila peker oppover

– Statistikken viser et velfungerende boligmarked. Ser vi på årets fem første måneder fra 2006 og frem til i dag har vi i 2019 solgt flere boliger i Kristiansand enn noen gang tidligere, forteller Aasen fornøyd. – Hittil i år har salget har faktisk økt med 50% i forhold til forrige toppår, som var i 2017.

Stabilt boligmarked på Sørlandet

Sørlandet er kjent for å ha lang omsetningshastighet på boliger, noe mange boligselgere fortviler over. Men Eiendom Norge, bransjeorganisasjonen for eiendomsmeglingsforetak i Norge, peker på nettopp Sørlandet som et godt eksempel på hvordan et boligmarked bør være.

– Markedet på Sørlandet er stabilt, forutsigbart, trygt og kjedelig, sier Aasen. – Det er regulert og bygget mange nye boliger, og det selges mer enn på mange år. Vi har ingen boligbobler, men går sakte men sikkert fremover.

Øyvind Aasen, adm. dir. i Sørmegleren er godt fornøyd med utviklingen i boligmarkedet.

Øyvind Aasen, adm. dir. i Sørmegleren er ikke bekymret for boligmarkedet. Det går godt på Sørlandet og det selges flere boliger enn noen gang – også i juli, som virkelig kan være en god tid å selge på.

Ikke i feriemodus

Boligmarkedet tar ikke ferie i juli – tvert imot!

– Sommeren er en flott tid å selge på. Da fremstår boligen på sitt aller vakreste, og kjøperne har god tid til å gå rundt og kikke.

Aasen forteller at året har blitt mer «helt», uten så mange topper og bunner. Mai og juni er fortsatt de beste salgsmånedene, men det står absolutt ikke stille i juli. Dette er tiden for å selge.

Større og bedre

Sørmegleren selger hver tredje bolig på Sørlandet, noe de er svært stolte over.

– Vi har åpnet flere nye kontorer, blant annet i Setesdal og Søgne. Meglerkorpset er utvidet, og består nå av en uslåelig miks av erfarne meglere med mange år i bransjen og unge, nytenkende kolleger. Kundene våre får det beste fra begge verdener med andre ord, avslutter Aasen.

 

Fakta om Sørmegleren

  • 85 ansatte fordelt på 16 kontorer
  • Omsetter for 115 millioner kroner årlig
  • Eid av Sparebanken Sør og Sørlandet Boligbyggelag
  • I Grenland eid av Sørmegleren og Porsgrunn Boligbyggelag

 

Artikkel for Endelig Sørdag publisert 05.07.2019. 

 

Vurderer du boligsalg? 

Vil du vite hvor mye boligen din er verdt? Du får gratis salgsvurdering med eiendomsmegler i sommer. 

Bestill befaring

Mer fra boligstoff og nyheter!