- Sammen er vi dobbelt så gode!

Når du skal kjøpe bolig er det primært to ting du er interessert i: hvor mye du kan låne og hva du kan få for din nåværende bolig. I Skien får du svar på begge spørsmålene i Cappelens gate, hvor Sørmegleren og Sparebanken Sør holder hus, vegg i vegg med hverandre.

– I og med at våre forretningsområder er så beslektede, er det en stor fordel å være samlokalisert, sier Bjørn Andersen, finansiell rådgiver i Sparebanken Sør. – Dette gjelder både fra bankens og kundenes ståsted. Sistnevnte får raske svar og profesjonell rådgivning om bolighandel og finansiering på ett og samme sted, mens bank og megler har fordelen av å kunne dele ekspertise og kompetanse på en lett tilgjengelig måte, utdyper han.

 

Vekst gjennom samarbeid

Hans kollega i Sørmegleren, Jørgen Thorkildsen, er hjertens enig i dette. Thorkildsen, som er daglig leder i både Skien og Porsgrunn, viser til at Sørmegleren har opplevd en kraftig vekst siden etableringen i januar 2017.

– Vi har tatt en betydelig markedsandel i Grenlandsområdet på disse 15 månedene. Med Sparebanken Sør i ryggen slapp vi å starte på null, men hadde allerede en godt etablert aktør i ryggen, noe som har vært til stor hjelp, påpeker han.

 

GODE UTSIKTER. – Samlokalisering har mange fordeler, både for oss og ikke minst for kundene våre, sier Jørgen Thorkildsen i Sørmegleren (t.v.) og Bjørn Andersen i Sparebanken Sør.

 

Synlig i bybildet

Både bank og megler har en god og svært synlig plassering i Skien, og Thorkildsen peker på at det satses mye på å være tilstede i sosiale medier generelt og på Facebook spesielt, der Sørmegleren har over 2500 følgere. De to gode samarbeidspartnere ligger altså vegg i vegg i Cappelens gate, med hver sin inngang, riktignok, men det er åpent mellom dem fra innsiden, slik at så vel kunder som ansatte har lett tilgang på hverandre.

 

God kundepleie

Bjørn Andersen er opptatt av å formidle at Sparebanken Sør er en bank som, i motsetning til mange konkurrenter, satser på rådgivning.

– Mange banker i dag satser utelukkende digitalt, og skjærer ned på rådgivning. Det som da mange opplever, er at de ikke lenger har et ansikt å forholde seg til i banken sin. Sparebanken Sør tenker helt annerledes. Vår strategi er å være en relasjonsbank, en bank der man kan komme inn og møte folk ansikt til ansikt med de spørsmålene man måtte ha. For oss er dette et stort konkurransefortrinn, fremholder Andersen, og peker på at det slett ikke bare er «den eldre garde» som verdsetter god, personlig kundepleie:

– Også de unge liker den personlige kontakten med banken. Dette gjelder i særlig grad når det er snakk om å skaffe seg sitt første hjem. Med store verdier på spill vil man gjerne møte dem man får råd og låner penger av, understreker han.

 

Gode utsikter

Når det gjelder utsiktene for boligmarkedet i Grenland, ser både Andersen og Thorkildsen for seg en travel vår og sommer:

– Det er stadig flere som investerer i bolig, og som ser at de i vårt distrikt får mye bolig for pengene. På kort tid har vi også fått et solid fotfeste i prosjektmarkedet, og på det området fungerer samarbeidet oss i mellom knirkefritt. Sammen har vi fått til mye på kort tid, og i årene som kommer skal vi fortsette arbeidet med å gi regionens bank- og boligkunder gode, lønnsomme råd.

 

 

Artikkel for Endelig sørdag – Bank og megler, Skien, publisert 19.05.2018.