Samarbeid gir resultater

Jørgen Thorkildsen og Bjørn-David Jelle representerer henholdsvis Sørmegleren og Sparebanken Sør i Porsgrunn. De to foretakene deler kontorer i Storgata, og samarbeider tett for å gi kjapp respons og profesjonelle råd om bolighandel og finansiering.

olighandel og banktjenester er to sider av samme sak, sier eiendomsmegler Jørgen Thorkildsen: – Stadig flere ser nytten av å ordne spørsmål knyttet til lån, forsikring, sparing eller boligtransaksjoner på samme sted, og da er det gunstig å kunne snakke med to samarbeidende aktører med samme eier og som deler lokaler og ekspertise, fremholder han.

 


BANK OG MEGLER UNDER SAMME TAK. Sørmeglerens Jørgen Thorkildsen (t.v.) og Bjørn-David Jelle i Sparebanken Sør.

 

Drahjelp fra banken

Thorkildsen, som er daglig leder for Sørmegleren i både Porsgrunn og Skien, kan fortelle at eiendomsmegleren på kort tid har tatt en betydelig markedsandel i begge byene:

– Siden kontorene åpnet i januar 2017 har vi på bare 15 måneder kommet lenger enn vi kunne drømt om på forhånd. Dette skyldes for en stor del drahjelpen vi har fått av Sparebanken Sør. De har jo har mye lenger fartstid i Grenlandsområdet, og har i årenes løp skaffet seg et solid renommé blant regionens bankkunder, påpeker han.

 

Gjør hverandre gode

Bjørn-David Jelle, finansiell rådgiver i Sparebanken Sør, peker på at ett av bankens viktigste satsingsområder er å være en god og lett tilgjengelig rådgiver, noe som ikke minst er viktig i forbindelse med kjøp og salg av boliger.

– Når du har sett deg ut en bolig, ønsker du ikke å vente i dagevis på svar fra banken om du kan finansiere kjøpet. Hos oss, med bokstavelig talt åpne dører mellom bank og megler, kan vi ordne med finansieringsbevis på timen om nødvendig, og på den måten være en garanti for at drømmeboligen ikke glipper på grunn av sen saksbehandling.

 

Lav terskel

– For nettopp dette er i mange tilfeller et problem, fortsetter den engasjerte bankmannen. – Jeg har fra annet hold hørt historier om personer som har blinket seg ut en bolig de ønsker å by på, men som har mistet muligheten fordi de ikke fikk kontakt med rådgiver i banken før budfristen. Sånn er det definitivt ikke hos oss. Mens andre banker kutter ned på rådgivning, gjør vi det motsatte. Her er det lav terskel for alle typer spørsmål knyttet til økonomi og finansiering, noe som ikke minst er nyttig når det er snakk om å kunne være med på budrunder når boligen du venter på endelig dukker opp, fremholder Bjørn-David Jelle.

 

Travle tider

Jørgen Thorkildsen ser på sin side frem til travle tider i månedene som kommer, noe som også Jelle og resten av rådgiverkorpset i banken vil merke:

– Våren er kanskje den travleste tiden på året for eiendomsmeglere. ’Alle’ som skal selge venter på at snøen skal smelte på terrassen og at det skal bli grønt og pent i hagen. For både megler og bank er dette en artig og hektisk tid der vi mer enn gjerne bidrar med trygge, lønnsomme råd når det gjelder bolighandel og finansiering.

 

 

Artikkel for Endelig sørdag – Bank og megler, Porsgrunn, publisert 19.05.2018.