Det rører seg på Buøystranda

Det blir litt som å være hjemme og på hytta samtidig, mener utbygger Tor Arne Lohne og sikter til boligfeltet ved Mandalselva.

Buøystranda har badestrand, åkerlandskap og skogen tett på. Samtidig er det kort vei til sentrum, bare noen tråkk på sykkelen, i følge Anita B. Torjussen, eiendomsmegler MNEF og fagansvarlig i Sørmeglerens mandalsavdeling.

Hun bistår Lohne med markedsføring og salg, og tar Endelig sørdags utsendte med til et nyoppført visningshus, den første av fire eneboliger i kjede. Gode rom, bestandige materialer og et stilrent kjøkken imponerer. Vi lar oss dessuten sjarmere av takterrassens utsikt til by, elv og grøntområdene.

 

Tor Arne Lohne, Anita Torjussen og Odd Arvid Nilsen
Tor Arne Lohne, Anita B. Torjussen og Odd Arvid Nilsen lover landlig idyll rett utenfor Mandal sentrum.

 

Vekker interesse

– Denne delen av Mandal har ikke fått oppmerksomheten den fortjener, sier Torjussen. – Det vil si, ikke før nå som feltet tar form og de første tomtene er solgt. Nå er det full aktivitet, og mange tar turen for å kikke på dette nitten dekar store området.

Med oss er også grunneier Odd Arvid Nilsen. Han kan fortelle at 11 av de 25 innregulerte tomtene allerede er solgt, uten noen form for annonsering. I tillegg skal det bygges 18 leiligheter fordelt på to bygg. Den første boligen ble levert i november, og til sommeren får to nye familier nøklene utlevert. Deretter går det går slag i slag.

– Jeg hadde vel ikke sånne planer da jeg fikk tak i eiendommen. Vi ville ha mer lagerplass til maskinfirmaet vårt, men etter hvert så jeg hvor velegnet området måtte være for boliger. Dermed tok det ene det andre, sier Nilsen.

 

Innholdsrikt felt

Så ble det planlegging, regulering og papirarbeid for Nilsen, mens infrastrukturen ble håndtert av TT Anlegg AS. I tillegg ferdigstilles fotballbane, ei flott strand og to lekeplasser, hvorav en allerede står fiks ferdig. På sikt er det også tanken å anlegge båtplasser. Det må også nevnes at to nedgravde avfallssystemer er en del av feltet.

– På mange måter er området som skapt for god livskvalitet. Det er lyst og åpent, du har badeplass noen meter unna, bussen kjører her, og Hålandsheia er rett i nærheten med fire merkede løyper. Og så byen, bare minutter unna, sier eiendomsmegler Torjussen.

– Her blir det boliger for et moderne liv på landet, supplerer utbygger Lohne. – Masse frisk luft, duften av nyslått gress om våren, turmuligheter hele året, og bekvemme hus med mye plass mellom rekkene. Jeg anbefaler folk å ta Buøystranda nærmere i øyesyn og følge godt med på det som legges ut for salg etter hvert!

 

 

Artikkel for Endelig sørdag – Buøystranda publisert 05.05.2018.