Ny, forenklet boligannonse på FINN

Boligannonsene på FINN.no blir endret fra mandag 1. oktober 2018. Dette gjelder annonsene for salg av bruktbolig og fritidseiendommer. 

Eiendom Norge informerer følgende om de nye annonsene som kommer mandag: 

Hva endres i annonsene?

Fra 1. oktober skal det skilles tydelig mellom boligannonse og komplett salgsinformasjon som nå vil finnes på eiendomsmeglingsforetakenes hjemmeside.

Mengden tekst i FINN-annonsen reduseres, mens all juridisk bindende, vesentlig og komplett informasjon om eiendommen som selges, tydeliggjøres på eiendomsmeglerforetakets hjemmesider.

 

Hvorfor endres annonsene?

Målet med endringene er at det skal bli mer oversiktlig for forbrukerne å avklare om eiendommen er interessant, samtidig som det skal være tydelig hvor man finner komplett informasjon om boligen. 

Direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer omtaler omleggingen slik:

- Ambisjonen med denne forenklingen er å stimulere til at forbrukerne skal lese all relevant informasjon om boligen som selges, noe vi tror vil resultere i en tryggere bolighandel.

- For å oppnå dette er det viktig at informasjonen i de nye annonsene er balansert og ikke gir et villedende inntrykk av eiendommen som selges, sier han.

 

Hvem har bestemt dette?

Forbrukertilsynet mener at dagens annonsepraksis er i strid med markedsføringsloven siden det fremstår som komplett juridisk informasjon, uten å være det.

Derfor har eiendomsmeglingsbransjen ved Eiendom Norge i samarbeid med FINN og Forbrukertilsynet gjort en endring av boligannonsene som gir et tydeligere skille mellom annonse og komplett salgsinformasjon.

Les også..