Meglerspiren i Mandal

Janne Clausen Ree vender hjem etter tyve år som bankrådgiver, de siste årene i Kristiansand. Nå går hun på skole og jobber halvt for Sørmegleren i Mandal. Hun kaller seg for meglerspire.

 

– Jeg tar treårig bachelorstudium i eiendomsmegling samtidig som jeg får lov å jobbe med fem flotte kolleger i hjembyen min, sier Clausen Ree. Hun er fortsatt opprømt over muligheten Sørmegleren har gitt henne. Fra første desember har hun vært å finne på Mandals-kontoret, riktignok opptatt med gjøremål som ikke krever bransjegodkjenning.

 

Janne Clausen Ree, Sørmegleren Mandal
Janne Clausen Ree er hoppende glad for utsiktene til å bruke energi og kompetanse i hjembyen.

 

– Egentlig har jeg aldri visst hva jeg skulle bli, røper hun. – Men jeg har ofte tenkt at det var megleryrket jeg burde valgt. Så har det kokt bort i hverdagsstrev og tanken på all innsatsen for å komme dit. Nå blir det halv stilling til alle fag er unnagjort. Jeg har forresten innredet studiekammer hjemme. Det kaller jeg Sørmegleren avdeling Nygata!

Der er Clausen Ree for øvrig aktiv i velforening og bomiljø. Hun er levende opptatt av trivelige nabolag og gode treffsteder. Nå får hun mer tid til å engasjere seg i nærmiljøet, i menneskene rundt seg og i byen. For ikke å snakke om de to barna på syv og ni.

Fantastiske Mandal

– Mandal er bare fantastisk å bo i, skryter hun. – Sjarmen som sørlandsby har Mandal alltid hatt, med supre rekreasjonsmuligheter og trivelig arkitektur. Og hva har ikke byen fått til de siste årene! Det regjerer en positiv ånd her. Både i politikken, i det offentlige og i næringslivet løfter gode krefter fram byen. Likevel må vi ikke glemme at mye av det vi høster nå, har ildsjeler brukt år på å få til. Det vitner om en by med vilje og evne til å utvikle seg. Det er så flott å være tilbake!

Clausen Ree forteller at hun alltid har likt å ha med hus og boliger å gjøre. – Byggelån var det mest inspirerende jeg jobbet med de første årene i banken. Jeg hadde en rolle i oppfyllelsen av kundens drømmer og snakket like gjerne om gardiner, kjøkkeninnredning og fargevalg som lånemuligheter og nedbetalingsplan.

De siste 8–9 årene pendlet Clausen Ree til Kristiansand. En dag ble det klart for henne at timene i bil heller kunne brukes på ungene, byen og livet i det hele tatt, som hun formulerer det.

Våger å satse

– Arkitekten Reiulf Ramstad har en god filosofi når han tegner hus, forklarer hun. ’Jeg har oppdaget at menneskenes viktigste kapital er tiden og hvordan vi anvender den’, sier han. Den setningen inspirerte meg til å endre på livet mitt. Stillingen i Sørmegleren var den første interessante muligheten som bød seg, og jammen har de ikke våget å tenke langsiktig og utenfor boksen. Det sier mye om bedriftskulturen!

Clausen Ree skryter av alle som støtter henne i det nokså radikale skiftet midtveis i livet. – Folk synes jeg er modig som gir meg i kast med ny karriere, og det er inspirerende å høre. Jeg har fått en gyllen mulighet, og er glad jeg har grepet den. Og glad for at andre også synes det!

Daglig leder i Sørmeglerens Mandals-avdeling, eiendomsmegler MNEF Audun Remesvik, er på sin side veldig fornøyd med å få Clausen Ree i hus. – Da hun meldte seg, visste vi med en gang at dette er personen vi trenger. Hun har stå-på-vilje, humør og ikke minst et stort nettverk.

– Samtidig er seriøsiteten og engasjementet hennes noe mange mandalitter vet om, tilføyer han. – Derfor har vi sagt ja til det treårige løpet, med halv medarbeiderfunksjon hos oss under studiene. I en bransje der tillit, kompetanse og personlig oppfølging er helt avgjørende, vet vi at vi får full uttelling for denne ansettelsen!

 

Artikkel om Janne Clausen Ree for Sørmegleren publisert 09.12.2017

Fra boligstoff og nyheter!