Mandal går spennende tider i møte

Med nøkkelroller i regionens største bank og eiendomsmegleraktør, har Roy Møll og Audun Remesvik gode forutsetninger for å ta pulsen på byen.

Audun Remesvik i Sørmegleren og Roy Møll i Sparebanken Sør mener det er mye positivt på gang i Mandal.

– Den massive utbyggingen av E 39 vil bidra til å koble sammen bolig- og arbeidsmarkedsområder både øst og vest for Mandal de neste årene. I tillegg bygges det fengsel og hotell, som i seg selv genererer et betydelig antall nye arbeidsplasser, sier Roy Møll.

 

Roy Møll i Sparebanken Sør og Audun Remesvik i Sørmegleren samspiller om rask behandlingstid, smidighet og rådgivning på kundens premisser.

 

Boligmarkedet

Audun Remesvik, avdelingsleder og eiendomsmegler i Sørmegleren Mandal, forteller at en offensiv holdning også har preget nybyggmarkedet i flere år.

– Det er ingen tvil om at det er blitt bygd mange nye boliger, og vi får ofte spørsmål om det er nok kjøpere til alle leilighetene. Erfaringen tilsier at prosjekter som treffer på beliggenhet og pris selges jevnt og trutt, sier Remesvik og legger til:

– Når det gjelder bruktboliger har prisutviklingen lenge vært stabil. Selv om den gjennomsnittlige omsetningshastigheten er i overkant av 100 dager, varierer dette veldig fra eiendom til eiendom. Kort oppsummert tyder alt på at eiendomsmarkedet i Mandal vil fortsette uten de store svingningene i overskuelig fremtid. Når det er sagt, vet vi at våren pleier å være den årstiden det omsettes flest boliger, konstaterer eiendomsmegleren.

 

Aktiv vår

Like sikkert som at hvitveisen titter frem, er det at mange klargjør bolig og hage for salg i disse dager.

– Et godt råd til dem som vurderer boligbytte, er å stikke innom oss i banken for å avklare de økonomiske rammene. Fordi vi sitter i samme hus som Sørmegleren er det kjapt og enkelt for våre rådgivere å huke tak i en megler som kan gi faglige råd om pris og omsetningshastighet. At vi i tillegg har korte beslutningsprosesser lokalt i banken, gjør at vi kan være smidige i møte med boliglånskunder, forklarer Roy Møll.

Banksjefen legger til at nettopp kundefokus er avgjørende for Sparebanken Sør.

– Vi skal alltid gi råd som er til kundenes beste, uten tanke for hva som gir banken mest inntjening. Det er vår plikt og retningslinje, og alle som kommer til oss skal vite at de er i trygge hender, samt at vårt mål er å være så fleksible og løsningsorienterte som mulig, lover Roy Møll.

 

Prisantydning

Audun Remesvik og Sørmegleren deler disse verdiene.

– Å kjøpe eller selge bolig er de største økonomiske transaksjonene de fleste av oss gjør i løpet av livet, derfor er det utrolig viktig med tillit. Minst like viktig er engasjement. Selger skal vite at våre meglere virkelig står på for dem og ikke gir seg før boligen er solgt, understreker Remesvik og avslutter med en oppfordring:

–  Husk at det ikke koster noe og er helt uforpliktende å få en sørmegler hjem på befaring. Så ring oss gjerne hvis du er i modus for å bytte bolig!

 

Artikkel for Endelig sørdag – Bank og bolig, Mandal publisert 26.04.2018.