Leilighet for fire og en firbeint i Kanalbyen

Lotte og Tom Refsdal solgte eneboligen på Hellemyr og kjøpte leilighet i Kanalbyen. Sammen med døtrene Kristine (23), Julie (20) og sin firbeinte «attpåklatt» Milo gleder de seg til første sommer på brygga.

Ny livsfase, ny leilighet

Lotte (48) og Tom (51) var kommet til et punkt hvor de synes det var naturlig å vurdere andre alternativer til huset de hadde hatt i 16 år. - Vi var klare for neste skritt, og nærheten til sjøen gjorde at vi var tidlig ute med å sette oss på interessentlisten for første byggetrinn i Kanalbyen. I tillegg er vi veldig glade i Odderøya, og gåavstand til Fiskebrygga og Kvadraturen var også kvaliteter vi likte ved prosjektet, forteller Lotte Refsdal. Ved en morsom tilfeldighet har de, på tross av flytting til ny bydel, fremdeles noen av de samme naboene rundt seg. Både over og under dem bor det Hellemyr-folk som de kjente fra før.

Fra enebolig til leilighet

Det sympatiske ekteparet legger ikke skjul på at de var spente på hvordan det ville bli å flytte med hele familien og stort flyttelass til færre kvadratmeter enn de var vant til. - Vi hadde et hus med mange ting som var samlet opp gjennom årene, men fikk heldigvis god tid til å planlegge hvordan vi skulle løse det mens leiligheten ble bygd, sier Tom. De beskriver det som en modningsfase, og forteller at de var flinke til å selge og kvitte seg med det de ikke trengte eller ønsket å ta med videre. - Det er jo fantastisk gøy med ny bolig, og siden vi hadde et par år fra vi kjøpte og til overtakelsen, fikk vi solgt mesteparten av de gamle møblene. Dermed kunne vi tenke fritt med hensyn til interiørstil, og endte opp med mye nytt. Et av favorittkjøpene mine er det runde spisebordet med gode stoler, som er sosialt og hyggelig når vi har gjester, understreker Lotte fornøyd og viser frem den lekre spiseplassen med slående utsikt mot fjorden.

Lotte og Tom Refsdal stortrives i Kanalbyen

Lotte og Tom Refsdal stortrives i nabolaget i Kanalbyen. Her betrakter de livet på fjorden sammen med Sven Erik Knoph, daglig leder i Kanalbyen.

Sykkelfamilie

Lotte jobber i kantina på Telenor, og beskriver den daglige sykkelturen fra Kanalbyen til Kjøita som «nydelig». Tom jobber i GHV AS i Vågsbygd, og selv om han bruker bilen til jobb, er han ofte ute og trener med sykkelen på fritiden. - Sykkelparkeringen og sportsboden i parkeringskjelleren kom godt med, for vi hadde fem sykler med oss. Jeg liker godt å sykle, også på Odderøya, og har oppdaget flere steder som jeg ikke kjente til fra før, sier Tom.

Klare for sommer i Kanalbyen

Familien Refsdal flyttet inn i Kanalbyen i januar, i en periode med mye snø. - Vi kommer ikke til å savne snømåkingen, sier Lotte og avslutter: - Nå er det varmen og sommeren vi gleder oss til. Selv om det har vært deilige, lune stunder på verandaen i vår, blir det skjønt å kunne spasere i lette klær til konsertene på Fiskebrygga. Vi stortrives etter to måneder i Kanalbyen og nye naboer i neste byggetrinn kan bare glede seg!

 

Visning i Kanalbyen

Hver torsdag har Sørmegleren visning i Kanalbyen fra kl. 16.30 til kl. 17.30. Se kanalbyen.no for oversikt over ledige leiligheter. 

Mer fra boligstoff og nyheter!