Forbereder vårslipp i boligmarkedet

Våren er årstiden det omsettes flest boliger. Er du en av dem som vurderer boligbytte, har Sparebanken Sør og Sørmegleren nyttige råd på veien.

Eiendomsmeglerne Reidar Bøe og Anita Cecilie Gabrielsen forbereder vårslipp av boliger sammen med banksjef Trond Viggo Suvatne i Sparebanken Sør, Farsund.

 

Det er ikke bare naturen som går i dvale, også eiendomsmarkedet har en tendens til å roe seg i vintermånedene. Men like sikkert som at krokusene spretter, er det at mange vurderer å bytte hjem de neste månedene.

– Planlegging er viktig, og det første du bør gjøre er å ta turen innom oss i banken. Da finner vi ut hvordan det økonomiske mulighetsrommet ser ut. Trenger vi en meglervurdering for å avklare verdien på nåværende bolig, har vi våre gode kollegaer i Sørmegleren på huset. De er alltid parate til hjelpe, konstaterer Trond Viggo Suvatne, banksjef i Sparebanken Sør, Farsund.

 

Raske svar

Eiendomsmeglerne han sikter til er Anita Cecilie Gabrielsen og Reidar Bøe. De har et stort nettverk i hele Lister-regionen, og er lommekjente i bolig- og fritidsmarkedet i Farsund og omegn.

– Jeg er helt enig med Trond Viggo! Å vite hva du kan by i forkant er definitivt en stor fordel. Det gir trygghet både for selger og budgiver å slippe bud med forbehold om finansiering, bekrefter Anita Cecilie Gabrielsen, eiendomsmegler og fagansvarlig i Sørmegleren Lister. Reidar Bøe legger til:

– Skulle det likevel skje at drømmeboligen, eller -hytta, dukker opp før du har fått summet deg, er det uansett ingen grunn til bekymring. En av de viktigste fordelene med bank og megler i samme hus, er at vi har veldig korte beslutningsprosesser. Det betyr at avklaringen av de økonomiske rammene kan skje raskt og effektivt. Målet er at ingen skal gå glipp av muligheten til å by på grunn av manglende svar fra banken de gangene dette er aktuelt, utdyper den erfarne eiendomsmegleren.

 

Løsningsorienterte

Trond Viggo Suvatne i Sparebanken Sør er veldig tydelig på at bankrådgivernes fremste ønske er å hjelpe kundene til å oppnå boligdrømmen.

–  Det er jobben vår å finne den beste løsningen, slik at boliglånskundene kan leve godt med boligkjøpet både på kortere og lengre sikt. Noen ganger må vi tenke utenfor boksen, særlig når det gjelder førstegangsetablerere som trenger sikkerhet. Da er det en stor fordel at bankrådgiverne kjenner så mange i lokalsamfunnet. Det har hendt flere ganger at vi sammen finner løsninger ved at foreldre, besteforeldre eller andre i familien vi kjenner fra før stiller som garantister. Gode og langsiktige kundeforhold over flere generasjoner er noe vi prioriterer og er stolte av, avslutter Trond Viggo Suvatne, banksjef i Sparebanken Sør, Farsund.