Nå er tiden for å selge hytta

Hytter i fjellheimen blir stadig mer ettertraktet. Mange bruker dem hele året, og vi nærmer oss nå den travleste sesongen for hyttekjøp. Det betyr at du som skal selge hytten din bør forberede deg allerede nå. 

 

Dersom dere har hytte i Brokke, Bortelid, Ljosland eller Gautefall kan du benytte deg av ekspertisen til våre lokale eiendomsmeglere når du skal selge. De vet hva kjøperne er ute etter, og kan hjelpe deg med tips rundt hyttesalg.

Hytteferie kan være billigere

Hytteekspertene i Sørmegleren er klare for høstsesong og vinterhalvår. De tror hyttesalget vil være minst like stort som foregående år. – Det vi har lagt ut til nå, er det god respons på, sier eiendomsmegler Terje Marcussen, som primært betjener Gautefall og områdene rundt.

– Interessen for hytter har økt de siste årene. Det henger nok delvis sammen med at det er blitt dyrere å feriere utenlands. Mange ser at de like godt kan investere i hytte i hjemlandet, påpeker Kjetil Lossius, også han eiendomsmegler med hytter i porteføljen, først og fremst på Ljosland.

 

Nå går det i toppturer og kortreiste hytter, sier Gro Lillian, Kjetil og Terje.

Ønsker flere hytter

Kollega Gro Lillian Netland Hulløen er enig. Hun har spesialisert seg på Brokke, og skulle gjerne hatt flere hytter til salgs. – Tomter er det god tilførsel av, men ikke rent få ønsker seg heller et sted å flytte rett inn i, sier hun.

– Ikke bare ønsker mange å kunne ta hytta i bruk med en gang. De vil gjerne også ha god komfort og plass til familietreff. Mange bruker fjellhyttene hele året, også om sommeren, tilføyer Lossius.

– Både på Bortelid og på Ljosland, som jeg kjenner best, bygges det ut hyttefelt i stor skala, sier han videre. – Men det skorter på brukte hytter. Det er faktisk færre enn i fjor. Lurer noen på å selge, er tida inne akkurat nå!

Hyttelivet gir nærhet til naturen

De tre meglerne knytter etterspørselen etter innlandshytter til en voksende interesse for turer og naturopplevelser. – Turistforeningen har rekordoppslutning, og toppturer og fjellvandring er i vinden som aldri før, sier Netland Hulløen.

– På samme måte som kravene til komfort øker, er også reisetid en faktor, sier Marcussen. – De fleste synes en time eller to er nok kjøring til ei hytte, selv om den ligger på fjellet.

Markedet byr på varierte og interessante objekter i naturskjønne omgivelser, konkluderer de tre. I høstferien inviterer de turivrige familier til en aldri så liten hyttejakt!

Har du spørsmål til eiendomsmegler?

Les også..