Deilig å ikke ha en eneste trapp!

Tone og Otto Jan Solli har flyttet inn i 1. etg på Kastellodden i Mandal. De stortrives med å kunne gå rett ut på gresset fra kjøkkenet til sin egen, private gressbakke.

Det føles som vi fortsatt bor på landet, og vi har alt vi trenger på én flate, sier Tone og Otto. Vi treffer dem ute på den nyslåtte gressplenen foran den romslige og praktiske hjørneleiligheten de har flyttet inn i, bare et konglekast fra Mandal sentrum. For ekteparet var kvalitetene ved det å bo i første etasje ett av de viktigste kriteriene da de skulle flytte fra hus til leilighet.

 

Både Tone og Otto har vokst opp landlig, og har bodd i enebolig hele livet, sist på Skjernøy utenfor byen. Otto har vært ingeniør og bonde, Tone har jobbet i skolen som lærer. Når de ble pensjonister, begynte tanken på å bo med mindre forpliktelser å melde seg.

 

 

Nyter livet på grunnplanet

- Tiden kom da vi ønsket oss noe enklere og tryggere enn å bo på øya, et stykke fra folk. Vi var også avhengige av bruke bil til det aller meste, forteller de.

Det er utrolig greit å slippe trappeoppganger og heis, følelsen vi får ved å bo rett på bakkenivå er uslåelige, sier de. Men det satt langt inne å flytte til en leilighet, særlig for Otto. Ekteparet brukte derfor en god stund i husmarkedet før de endte opp på visning på Kastellodden.

 - Hun overbeviste meg til slutt, humrer Otto. Han kikker utover gressplenen og trekker inn den deilige sjølufta. De skryter av det fine utearealet, av lukten av nyslått plen, jord og gress under føttene. Utearealet blir et ekstra oppholdsrom når de bor i første. Det hadde ikke vært det samme om de hadde måttet bære med seg alt ned en trapp og skyve albuene inn i en tung inngangsdør.

- Vi kan ta morgenkaffen her ute, rett utenfor kjøkkenvinduet. Og sol har vi fra morgen til sen kveld. Vi har jo dører og innganger på begge sider, så vi har beholdt mye av kvaliteten ved det å bo i enebolig, sier ekteparet. Leilighetene på bakkenivå er også tegnet smart, man føler ikke at andre kan se rett inn. Det lune gårdsrommet frekventeres da heller aldri av andre enn dem selv.

- Vi har privatlivet vårt intakt, det føles trygt og skjermet, sier de.

 

Furulund og sjø

 

- Vi er utrolig glade i både fiske og gå turer, og her kan vi gå rett ut fra stua og til Furulunden, eller en liten trasketur bort til elva og piren, forteller Tone, og stikker inn døra på kjøkkenet for å hente en kopp til. Naturopplevelsene nærmest banker på hver eneste dag, og gjør det enda enklere for dem å fortsette et aktivt turliv. Spaserturen til den andre siden av sentrum går på ti minutter.

 

  • Men som jeg sa, vi har det vi trenger, både Coop Extra og Meny ligger rundt hjørnet her, samt legekontor i nabobygget. Man må ha det funksjonelt og lettvint. Det kommer en dag da vi ikke kan kjøre bil lenger, og her er det en ekstra trygghet.
  •  

Rett som det er stikker naboen over en liten tur og hilser på. Det er veldig hyggelige mennesker vi har fått som naboer her. Det fortjener de høre, sier Tone og Otto.

 

Kom på visning mandag 22. mai eller onsdag 24. mai kl. 16:30-17:30

La deg inspirere av vakre Kastellodden. Velkommen!

 

Klikk her for å se bilder og ledige leiligheter på Kastellodden.

Les også..