Dag Ottos travle verden

Av og til savner Dag Otto megleryrket. Men han stortrives med alt det andre han holder på med.

Den profilerte sykkelhelten og mediekjendisen Dag Otto Lauritzen har hatt meglerbesøk. Et drøyt dusin medarbeidere fra Sørmegleren har vært på faglig sykkeltur hos ham i Spania, nærmere bestemt Torrevieja litt syd for Alicante. I fire junidager har de sett på fremtidsrettede boligprosjekter, truffet lokale kolleger og selvsagt tråkket rundt i et betagende landskap.

Slike turer er en del av Lauritzens travle liv, og noe han virkelig liker å holde på med. Men så liker denne mannen det aller meste av alt han gjør, om det nå er å bli den første norske etappevinneren i Tour de France, gjøre karriere som profesjonell sykkelrytter eller boltre seg i tv-ruta.

– Jo, jeg har det moro, og jeg får lov å holde på med det jeg selv vil. Sørmegler-turen var den fjerde i sitt slag i år, ellers går det i motivasjonsforedrag, sykling, trening og selvfølgelig alt det spennende TV2 lar meg få lov til, sier Lauritzen.

 

Glade sørmeglere på sykkel i Dag Otto Lauritzens Spania-paradis


Slipper til på tv

Det omfatter kommentatorjobber, reisereportasjer, Sporty-programmene, underholdningsprogrammet Huskestue, På Tur med Dag Otto og På Hjul med Dag Otto sammen med Kristian Ødegård, og jammen har han også gjort seg bemerket på Skal vi danse og som den første vinneren av NRKs Mesternes mester.

Lauritzen er utdannet politi og fallskjermjeger, og mange vil nok vite at mannen trente seg frem til status som sykkelchampion etter en stygg skade under et fallskjermhopp på en stor repetisjonsøvelse. Erfaringene fra den seige veien frem til idrettsstjerne har han delt raust med omverden.

– Jeg tror jeg kan en ting eller to om å motivere seg selv, om å hente frem den indre styrken vi alle besitter. Fysisk aktivitet og god form er en viktig del av den pakka. Kjepphesten min er hverdagstrening og sunt kosthold for folk flest, sier multitaskeren.


Meglerkarrieren

Noe mindre kjent enn idretts- og tv-karrieren er nok Lauritzens år i eiendomsmeglerbransjen. I flere år var han knyttet til ABCenter, forløperen til dagens Sørmegleren. Ikke ulik andre idrettshelter fikk han et ras av jobbtilbud da han la opp. Det var Per Madland og Dag Thomassen som fikk hanket ham inn til sitt nye selskap, og det viste seg  å være et karriertrekk som skapt for en person som til de grader byr på seg selv.

­– Årene som megler var rett og slett fantastiske, sier Lauritzen. – Det handlet om stå-på-vilje, godt vennskap og ærgjerrighet, og det passet meg perfekt. Når jeg treffer dagens ansatte i Sørmegleren, vibrerer den samme gode energien fra den gang. Og at kompetansen og etterretteligheten sitter solid plantet der i gården, fikk jeg bekreftet da den flotte gjengen «På Tur» meg i Torrevieja!

 

 

Sommerprat med Dag Otto Lauritzen for Endelig Sørdag 07.07.2018.