Alltid en åpen dør

– Kort vei til fagfolk og gode råd. Det er Jostein Aanonsens kjappe beskrivelse av Sørmegleren og Sparebanken Sør i Lillesand.

Aanonsen er avdelingsleder i meglerfirmaet, som deler kontorer med banken ved sjøkanten i Lillesand sentrum. Eller utover sjøkanten, som banksjef Ørjan Knutson påpeker, og viser til verandaen som på en fin dag kunne fungert som stupebrett.

Begge er strålende fornøyd over å ha samlokalisert seg for drøyt to år siden. Det er ikke bare på grunn av utsikten mot havnebassenget. Viktigere er det å ha et miljø rundt seg, faglig og sosialt.

– Det er klare forbindelseslinjer mellom bolighandel og bankprodukter. Mange foretrekker å ordne sakene på samme sted, om det gjelder lån, forsikring, sparing eller boligtransaksjoner, forklarer Aanonsen.


Profesjonalitet

– Samtidig handler det om tillit, tilføyer Ørjan Knutson. – Vi kan tilby rask og samordnet saksbehandling, men i bunnen ligger alltid profesjonaliteten. Det innebærer at vi er ekstremt nøye med konfidensialitet og personopplysninger, også i forholdet mellom bank og megler.

– Vi er forresten de eneste meglerne i Lillesand som holder hus sammen med en bank, sier Aanonsen. – Det betyr at det alltid er noen som tar i mot deg, også når vi meglere er på oppdrag. Skulle vi ikke være til stede der og da, får du en avtale kort tid etter.

Lillesand er kjent som en av de ypperste sørlandsperlene. Det gjør det ekstra trivelig å jobbe her, sier de to, og føyer til at dette også er en faktor som gir tilflytting.

Jostein Aanonsen og Ørjan Knutson

Jostein Aanonsen og Ørjan Knutson bestyrer tre meglere og fem bankfolk, inkludert dem selv. Trivsel og faglig styrke kjennetegner miljøet, sier de.

 

Byvekst

– Aktiviteten om sommeren er i høygir, men også resten av året skjer det mye. Kulturlivet blomstrer, sosiale tilbud er det mange av, og spisestedene er åpne også om vinteren. Vil du på sjøen eller i skogen tar det bare noen minutter og kanskje ikke det en gang, sier eiendomsmegleren.

– Så ligger byen veldig sentralt, da, fortsetter Knutson. – Veien til Kristiansand og Grimstad er kort, og ikke langt unna ligger Birkeland, med sine mange industriarbeidsplasser. Lillesand er en by folk flytter til, ikke fra.

Som osloboer i ti år kjenner Aanonsen seg igjen i dette bildet. – Ikke bare flytter folk fra andre kanter til oss. Mange vil også hjem etter noen år borte. Og når arbeidsplassene er innen rekkevidde både i øst, vest og nord, er Lillesand et godt valg.